HOGE KWALITEIT KOELEN EN VERHITTEN

Kunstmest

In de afsluitende fase van het verwerkingsproces, dient kunstmest voldoende te worden afgekoeld om het product op behandelbare temperatuur te krijgen. Deze processtap is ook belangrijk om vochtophoping tijdens de opslag te voorkomen, aangezien kunstmest een hygroscopisch product is.

Voor het koelen van kunstmest zijn de warmtewisselaars van Mosman zeer geschikt. Vooral omdat de warmtewisselaars geen risico lopen op aankoekplekken, waarachter kunstmest kan blijven steken. Dit dankzij de door Mosman ontwikkelde slot-manifold constructie. Het is in diezelfde warmtewisselaars ook mogelijk om kunstmest tot een hogere tempratuur voor te verwarmen, om zo bijvoorbeeld in een vervolgstap een coating aan te brengen, die de afgifte van voedingsstoffen vertraagt.

De kunstmest stroomt langzaam en geleidelijk tussen de pillow plates van de warmtewisselaar, die het stortgoed verwarmen of koelen, afhankelijk van de processtap die doorlopen wordt. Het stortgoed wordt over de pillow plates verdeeld in de hopper. In deze hopper wordt ook de vulling en doorstroomsnelheid gemeten met een level indicator. Een speciaal ontworpen uitlaat zorgt ervoor dat het stortgoed overal even snel stroomt, en alle deeltjes dus even lang in contact zijn met de pillow plates. Dit indirect verhitten of koelen is veel efficiënter en schoner dan direct verhitten of koelen, met bijvoorbeeld lucht.

Waarom Mosman?

Mosman biedt hoogstaande geëngineerde en klantspecifieke oplossingen, die volledig in het teken staan van de verwerkingsprocessen van zijn klanten: verwarmen, koelen of drogen van bulk solids.

  • Het beste design voor bulk solid heat exchangers
  • Eigen engineering en in-house fabricage
  • Bewezen performances in uiteenlopende industrieën
  • Gecertificeerd lasbedrijf met gekwalificeerde lasmethodes

Over Mosman