ZEPPELIN SYSTEMS, EEN UNIEK PROCES

Plastics / Polymeren

Zeppelin Systems GmbH heeft een uniek proces ontwikkeld om bepaalde typen plastics te ontdoen van organoleptische gassen. Dat zijn gassen die bij de productie van plastics achterblijven en over kunnen gaan op bijvoorbeeld voedsel. Voor specifieke toepassingen dienen deze gassen verwijderd te worden uit deze plastics voordat ze gebruikt mogen worden.

Zeppelin systems doet dit middels het lange tijd op hoge temperatuur houden van de plastics. De temperatuur is zodanig gekozen dat de plastics niet degraderen of van vorm of structuur veranderen, maar wel de organoleptische componenten loslaten. Dit proces wordt “ontgassen” genoemd.

Het proces wordt veel energiezuiniger als deze plastics worden voorverwarmd, voordat ze in de processtap gestuurd worden. Na afloop van het ontgassingsproces dienen de plastics weer te worden afgekoeld tot handelbare temperaturen voor verder transport en opslag. Hiertoe is Zeppelin Systems met Mosman een langdurige en exclusieve samenwerking aangegaan: alle warmtewisselaars voor het verwarmen en afkoelen van plastics betrekt Zeppelin Systems van Mosman. Zeppelin heeft hiertoe gekozen vanwege de hoge kwaliteit en toepasbaarheid van de Mosman Bulk Solids warmtewisselaartechnologie, en vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding ten opzichte van de concurrentie.

Naast deze specifieke toepassing worden de Mosman warmtewisselaars ook in andere plastics fabricageprocessen ingezet: voorwarmen om energie te besparen in het proces; afkoelen om de plastics op een behandelbare temperatuur te verkrijgen voor verder transport en opslag. Ook hier heeft Mosman inmiddels een aantal succesvolle referenties opgebouwd.

Waarom Mosman?

Mosman biedt hoogstaande geëngineerde en klantspecifieke oplossingen, die volledig in het teken staan van de verwerkingsprocessen van zijn klanten: verwarmen, koelen of drogen van bulk solids.

  • Het beste design voor bulk solid heat exchangers
  • Eigen engineering en in-house fabricage
  • Bewezen performances in uiteenlopende industrieën
  • Gecertificeerd lasbedrijf met gekwalificeerde lasmethodes

Over Mosman