Altijd een oplossing op maat

Maatwerk

Ook voor de productie van roestvaststalen halffabricaten en producten is Mosman een betrouwbare partner, die met u meedenkt en meerekent. Voor al uw projecten, waarin maatwerkoplossingen gewenst zijn, staat er een team voor u klaar, met verstand van zowel werk- en constructietekeningen als de juiste bewerkingsmethoden.

Bewerkingen

In een eigen fabriekshal van 4.000 m2 zijn de operation-units, bewerkingsfaciliteiten en laskwaliteiten aanwezig om u te helpen aan degelijke oplossingen op maat, conform uw wensen en specificaties. Mosman is in staat om u tegen concurrerende tarieven te ondersteunen bij uw productie met behulp van onderstaande bewerkingsfaciliteiten. Download het leaflet voor de specificaties van alle bewerkingsfaciliteiten.

Algemene voorzieningen Lasinstallaties

Zagen

Strippen, hoekijzers en andere profielen van uw uiteindelijke constructie, worden uit plaatmateriaal gezaagd. Daarvoor maakt Mosman gebruik van een Bomar Transverse lintzaag 510.330 en een Kaltenbach circelzaag KKS400E. Met deze zagen kan er een diameter van respectievelijk 500 mm en 200 mm worden uitgezaagd. 

Lassen

Mosman is een gecertificeerd lasbedrijf, met de kennis en capaciteit voor veel klantspecifiek laswerk. Daarvoor wordt onder andere gebruik gemaakt van een 3-assige, CNC-gestuurde laserlasmachine, ontwikkeld en gefabriceerd door Mosman. Hiermee worden lasverbindingen volautomatisch aangebracht, wat resulteert in een hoge en zeer constante laskwaliteit.

Walsen

Deze omvormingstechniek wordt gebruikt om vlak plaatmateriaal om te buigen tot een cilindrische vorm. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van meerdere, draaiende walsrollen, die het plaatmateriaal onder de juiste druk de gewenste radius geven. Een bewerkingstechniek die veelal wordt toegepast in de productie van silo’s, ketels, tanks en rompen. 

Zetten

Met deze productietechniek worden plaatmaterialen van een tweedimensionale schaal omgezet naar een driedimensionale schaal. Hiermee kan het aantal lasverbindingen worden verminderd. Voor het zetten van plaatmateriaal maakt Mosman gebruik van twee kantbanken met een maximale breedte van 4300 mm en 225 ton drukkracht.

Knippen

Knippen is een productietechniek, waarbij twee plaatdelen mechanisch van elkaar gescheiden worden met behulp van twee schaarmessen. Vooral voor eenvoudige contouren en kleine aantallen is knippen een snelle, goedkope methode en dus nog altijd een aantrekkelijke plaatbewerking.

Beitsen en passiveren

Als gevolg van het bewerkingsproces kunnen er in het roestvast metalen oppervlak chroom verarmde zones en metaalcontaminaties optreden, waardoor het metaal gevoeliger is voor corrosie. Door het metaal te beitsen en te passiveren, wordt de oxidelaag hersteld en de corrosiebestendigheid op het oude niveau gebracht.

Glasparelen

Om het roestvast metalen oppervlak te verfraaien kan het in de straalcabine van Mosman worden geglaspareld. Gebroken glaskorrels worden onder hoge druk tegen het onbehandelde oppervlak gespoten, wat leidt tot een egaal oppervlak, zonder lasverkleuringen of oxidatielagen. Door de snelheid waarmee de techniek wordt uitgevoerd, is glasparelen een goedkoop alternatief voor slijpen of polijsten.

Frezen

Met deze verspanende bewerkingstechniek, wordt overtollig metaal verwijderd door een snel roterende frees. Door de frees in de juiste richting over het metaal te bewegen, ontstaat het gewenste oppervlak. In tegenstelling tot de overige bewerkingstechnieken, zorgt frezen ervoor dat het materiaal niet alleen in vorm, maar ook in massa verandert. De techniek is bruikbaar voor vele toepassingen als vlakfrezen, afschuinen en het aanbrengen van laskanten.

Draaien

Ook draaien is een verspaningstechniek, waarbij niet het gereedschap ronddraait, zoals bij frezen, maar het metaal. In een draaibank wordt het roterende metaal bewerkt door een beitel, die zich langs het metaal beweegt. Met de Ursus 225 draaibank van Mosman kan het materiaal in elke gewenste vorm verspaand worden. Door een relatief grote doorlaat kan de draaibank een buis op handelslengte met een maximale diameter van 105 mm inkorten en daarna direct voorzien van een laskant.

Waarom Mosman?

Mosman biedt hoogstaande geëngineerde en klantspecifieke oplossingen, die volledig in het teken staan van de verwerkingsprocessen van zijn klanten: verwarmen, koelen of drogen van bulk solids.

  • Het beste design voor bulk solid heat exchangers
  • Eigen engineering en in-house fabricage
  • Bewezen performances in uiteenlopende industrieën
  • Gecertificeerd lasbedrijf met gekwalificeerde lasmethodes

Over Mosman