Efficiënt drogen

Drogen

Drogen is een veelvoorkomende stap in het productieproces voor veel soorten vrijstromende bulkgoederen. Conventionele droog- en conditioneringstechnologieën vereisen echter grote hoeveelheden energie om hete lucht door het product te blazen als warmtebron en als manier om vocht te verwijderen. Omdat lucht snel zijn verzadigingspunt bereikt, moeten grote hoeveelheden lucht worden gebruikt om het droogproces in stand te houden. De efficiëntie van dit ontwerp kan zo laag zijn als 30%.

Indirecte warmtewisselingstechnologie van Solex Thermal Science vermijdt het gebruik van hete lucht en gebruikt in plaats daarvan een combinatie van geavanceerde plaatwarmtewisselingstechnologie om de warmtebron te leveren en onafhankelijke spoellucht om het vocht te verwijderen.

Vrijstromende stortgoederen gaan langzaam naar beneden tussen een reeks verticale holle warmtewisselaarplaten, terwijl heet water, stoom (of restwarmte) in de platen stromen om het materiaal indirect te verwarmen en vocht uit het product te verdampen. Er wordt slechts een kleine hoeveelheid spoellucht gebruikt om vocht uit het product te verwijderen.

Een mass-flow afvoertoestel regelt de stroomsnelheid door de unit en zorgt voor een first-in, first-out volgorde. Omdat de zwaartekracht het mechanisme is dat het product langzaam beweegt, is het eindresultaat een product met een stabiele en uniforme eindtemperatuur.

Complexe thermische modelleringsberekeningen garanderen een nauwkeurige regeling van de afvoertemperatuur en zorgen er verder voor dat de producttemperatuur optimaal is.

In deze processen kan de Mosman stortgoedwarmtewisselaar een ondersteunende functie hebben. Dit kan door het ondersteunen in het verhittingsproces, of in het efficiënt afkoelen na afloop van de droogstap.

Verbeterde efficiëntie en controle

De Solex indirecte droog- en conditioneringstechnologie vermindert de luchtstroomvereisten aanzienlijk door het verzadigingspunt en het vocht-afvoerende vermogen te verhogen, wat resulteert in veel betere efficiëntie en verbeterde procescontrole. De efficiëntie van deze technologie is meer dan 90%.

Hergebruik van afvalwarmte

Omdat het product indirect wordt verwarmd, kan restwarmte van elders in uw installatie worden gebruikt als warmtebron – zonder dat er luchtwassers nodig zijn. Wanneer restwarmte wordt gebruikt, werkt de droger met minimaal nieuw energieverbruik - bijna gratis.

Ga voor meer voordelen naar de productpagina van Bulk by Solex.