Gelijkmatig verwarmen

Verwarmen

De wereldwijd bewezen warmtewisselingstechnologie van Solex Thermal Science kan stortgoederen gelijkmatig verhitten tot temperaturen tot 700 °C, terwijl ze tot 90% minder energie verbruiken, bijna-nul-emissies produceren en een aanzienlijk kleinere installatie-oppervlakte gebruiken dan traditionele methoden. 

Verwarming wordt bereikt door geleiding terwijl stoom, heet water of thermische olie door de roestvrijstalen kussenplaten stroomt. Een mass-flow uitvoertoestel regelt de stroomsnelheid door de unit en zorgt voor een first-in, first-out volgorde. Omdat de zwaartekracht het mechanisme is dat het product langzaam beweegt, is het eindresultaat een product met een stabiele en uniforme eindtemperatuur.

Omdat het warmtewisselingsmedium in tegenstroom in de platen stroomt, raakt het nooit het product en vermijdt daardoor zowel productverontreiniging als slijtage. Complexe thermische modelleringsberekeningen garanderen een nauwkeurige controle van de afvoertemperatuur en zorgen er verder voor dat de producttemperatuur optimaal is.

Door deze indirecte verhitting is de Solex warmtewisselaar tot wel negentig procent energiezuiniger dan een reguliere luchtverhitter.

Verbeterde efficiëntie

Door te vertrouwen op geleiding in plaats van convectie (bijv. luchtverwarming) om stortgoederen te verwarmen, elimineert Solex-technologie het gebruik van ventilatoren en andere energieverslindende componenten, en vermindert daardoor het energieverbruik tot 90% in vergelijking met conventionele wervelbedden en roterende trommels.

Minder onderhoud

De Solex-technologie is ontworpen om te werken zonder bewegende delen, en biedt een eenvoudige installatie, vrijwel geen onderhoud en jarenlang betrouwbaar gebruik. Het aangepaste ontwerp en de gemakkelijke toegang tot de warmteoverdrachtsgebieden en afzonderlijke platen voor reiniging of vervanging verminderen de uitvaltijd en verlagen de totale onderhoudskosten.

Ga voor meer voordelen naar de productpagina van Bulk by Solex.