innovatieve en unieke constructie

Dé specialist in warmtewisselaars

Mosman warmtewisselaars kenmerken zich door de bijzondere techniek. Eigenschap van de Mosman warmtewisselaars is dat deze zijn opgebouwd uit pillow plates. Daardoor kunnen vloeibare, hoog viscose vloeistoffen en gassen eenvoudig door de warmtewisselaar stromen. Dat vermindert het risico op caking, vereenvoudigt onderhoud en zorgt voor optimale prestaties.

Mosman ontwerpt en produceert warmtewisselaars met eigen productiefaciliteiten en kwaliteitscontroles. Daardoor bent u verzekerd van een kwalitatief hoogstaande installatie die helemaal is afgestemd op de specifieke vraag. Onze innovatieve en unieke warmtewisselaars zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder stortgoed, oppervlaktewater en vloeistoffen en gassen.

De unieke kenmerken van onze warmtewisselaars

  • Minder risico op aankoeken (caking)
  • Tot wel 90% energiezuiniger dan direct verhitten of koelen
  • Eenvoudige toegang
  • Hoge kwaliteit koelen, verhitten en drogen
  • Modulaire opbouw, dus eenvoudig te installeren, monteren, in bedrijf te nemen en te onderhouden

Warmtewisselaars voor verwarmen

Voor het verhitten en verwarmen van vloeistoffen en (hoog viscose) producten is een warmtewisselaar bij uitstek geschikt. Door een ingenieus ontwerp en innovatieve systemen zijn de warmtewisselaars van Mosman een ideale oplossing voor verwerkingsprocessen waar verhitten en (voor)verwarmen een rol spelen.

Warmtewisselaar voor koelen

In veel processen is koeling belangrijk. Dat kan om het koelen van gassen, vloeistoffen, producten of machines gaan, maar ook het koelen van gebouwen en woningen. Mosman ontwikkelt en produceert warmtewisselaars die geschikt zijn voor allerlei toepassingen waar proceskoeling aan de orde is.

Warmtewisselaar voor energieterugwinning

Industriële restwarmte is uitermate geschikt als energiebron. Met een warmtewisselaar kunnen energie en warmte die vrijkomen bij productieprocessen worden teruggewonnen en benut. Ook afvalwater, oppervlaktewater en effluent water zijn bruikbaar als bron voor energie. Mosman engineert, bouwt en levert warmtewisselaars voor warmteterugwinning en energiewinning.

Mosman Slot Manifold: optimale prestaties door unieke constructie

Het warmte-uitwisselend medium stroomt door de pillow plates dankzij een unieke en innovatieve constructie: de Mosman Slot Manifold. Het resultaat is een gecertificeerd, compact en lekdicht ontwerp, waarmee risico’s op aankoeken, klompvorming en vervuiling worden geminimaliseerd. De vaste verbinding tussen de pillow plates en de aansluitpijp fungeert ook als plaatondersteuning. Daardoor is een separate constructie niet nodig. Bovendien garandeert deze constructie een zeer constante plate spacing.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op.