Homogene verwarming

Verwarmen

Sommige bulk solids dienen te worden verwarmd, als onderdeel van het totale verwerkingsproces. Voor het (voor)verwarmen van deze stortgoederen biedt de Mosman bulk solid heat exchanger verregaande oplossingen. 

Om de stortgoederen op de juiste temperatuur te krijgen, worden ze in de Mosman warmtewisselaar indirect verwarmd met behulp van pillow plates van eigen fabricaat. De ingeblazen holtes van deze pillow plates worden gevuld met warmte-uitwisselend medium, dat kan bestaan uit water, condenserende stoom en thermische olie. Of een water-glycolmengsel voor als de omgevingstemperatuur kan dalen tot onder het vriespunt.

Het slimme ontwerp van de installatie waarborgt een gelijkmatige, evenredige stroming, waardoor alle deeltjes van de stortgoederen even lang in contact zijn met de pillow plates. Het resultaat: homogene verhitting, die leidt tot een goed voorverwarmd product als input voor de volgende processtap.

Door deze indirecte verhitting is de Mosman warmtewisselaar tot wel negentig procent energiezuiniger dan een reguliere luchtverhitter.

Geen caking

Voor de toevoer van het warmte-uitwisselende medium wordt er gebruik gemaakt van een innovatief, geïntegreerd, luchtdicht ontwerp, dat slanguitsluitingen overbodig maakt en daarmee de kans op vochtophoping van buitenaf minimaliseert. Meer over deze Slot Manifold techniek leest u hier.

Onderhoud

Een Mosman warmtewisselaar is eenvoudig schoon te houden, zonder er de installatie voor te hoeven openen. Dit met behulp van de standaard aanwezige spray nozzles en toevoerleidingen. Deze hoeven slechts te worden aangesloten op de watertoevoer. Dit houdt de wisselaar schoon, maar zorgt er ook voor dat er minimale fysieke toegang tot de installatie nodig is. Wat bijdraagt aan de veiligheid van uw personeel. 

Dankzij de modulaire opbouw van de warmtewisselaar is hij makkelijk te installeren en in bedrijf te nemen. De installatie heeft minder bewegende onderdelen dan vergelijkbare wisselaars, wat bijdraagt aan de veiligheid en betrouwbaarheid. Voor meer voordelen kunt u terecht op de productpagina van de bulk solid heat exchanger.