Geen caking

Drogen

Voor veel soorten vrijstromende bulkgoederen is het drogen een gebruikelijke stap in het productieproces. Bijvoorbeeld Ureum en suiker worden verkregen uit een vloeibare fase, waarbij het restant van water, dat aanwezig is in en tussen de gevormde korrels, tot een minimum dient te worden teruggebracht. Dit is nodig om aankoeken of zelfs weer oplossen van de producten bij afkoeling, verder transport of opslag te voorkomen. 

In de meeste processen wordt het product gedroogd door middel van hete, droge lucht. Het is algemeen bekend dat hete lucht veel meer vocht op kan nemen voordat condensatie optreedt dan koude lucht. Daarbij komt dat vooral bij hygroscopische stortgoederen veel energie nodig is om het vocht weer uit het stortgoed te krijgen: zoals de naam al aangeeft trekken deze stoffen van nature water aan. Ook vanwege deze reden wordt het drogingsproces sterk versneld door dit op verhoogde temperatuur te laten plaatsvinden.

In deze processen kan de Mosman stortgoedwarmtewisselaar een ondersteunende functie hebben. Dit kan door het ondersteunen in het verhittingsproces, of in het efficiënt afkoelen na afloop van de droogstap.

Door het efficiënt en indirect uitwisselen van warmte via pillow-plates, en het ontvochtigen via slim ingebrachte droge lucht, kan de Mosman warmtewisselaar een perfecte ondersteuning zijn van het droogproces. Dit kan hetzij in het (voor)verwarmen van vrijstromende stortgoederen, hetzij in het afkoelen ervan zijn.

Efficiëntie

Aangezien de stortgoederen in een Mosman warmtewisselaar indirect worden gekoeld of verwarmd met behulp van pillow plates, wordt de vochtopnamecapaciteit van de purge air aanzienlijk verbeterd. De benodigde hoeveelheid purge air kan van tevoren worden uitgerekend en tijdens inbedrijfstelling worden geoptimaliseerd. Op deze wijze is een nauwkeurige en efficiënte vochtbeheersing mogelijk. Dit met een minimale hoeveelheid purge air, waardoor de methode ook energiezuiniger is.

Eenvoudige bediening

Alle leidingen, nozzles en andere internals voor de toevoer van purge air zijn in een Mosman warmtewisselaar standaard aanwezig. Evenals de aansluitflenzen, waardoor u achteraf niet voor (kostbare) verrassingen komt te staan. Het toedienen van purge air werkt zeer eenvoudig. Slechts aansluiten is voldoende om de installatie op efficiënte, energiezuinige wijze te drogen. De luchtdichte verbindingen van de Mosman warmtewisselaar zorgen ervoor dat er geen stof, bacteriën of ander vuil van buitenaf in de installatie terecht kan komen bij het toedienen van purge air. Dit alles zorgt ervoor dat er voor het onderhoud van een Mosman warmtewisselaar minimale toegang tot de installatie nodig is, wat bijdraagt aan de veiligheid van uw personeel. Ga voor meer voordelen naar de productpagina van de Mosman bulk solid heat exchanger.