Probleemloze koeling

Koelen

Hygroscopische stortgoederen moeten na verwerking voldoende worden gekoeld om vochtophoping tijdens verpakking, opslag en transport te voorkomen. Solex Thermal Science biedt een wereldwijd bewezen oplossing voor warmtewisseling die in staat is om stortgoederen door geleiding indirect van zelfs 2.000°C te koelen, die tot 90% minder energie verbruiken en condensatie te vermijden die tot aankoeken kan leiden.

Koeling wordt bereikt door geleiding terwijl een warmtewisselingsvloeistof, zoals water of glycol, door de roestvrijstalen kussenplaten stroomt. Een mass-flow toestel regelt de stroomsnelheid door de unit en zorgt voor een first-in, first-out volgorde. Omdat de zwaartekracht het enige mechanisme is dat het product langzaam beweegt, is het eindresultaat een product met een stabiele en uniforme eindtemperatuur.

Complexe thermische modelleringsberekeningen garanderen een nauwkeurige controle van de afvoertemperatuur en zorgen er verder voor dat de producttemperatuur optimaal is.

Dit indirect koelen van stortgoederen is tot wel negentig procent energiezuiniger dan directe luchtkoeling.

Een beter product

Solex-warmtewisselaars zijn ontworpen om grote thermische spanningen aan te kunnen zonder scheuren of schade, terwijl ze gegarandeerde thermische prestaties bieden voor een superieur eindproduct. Omdat het warmtewisselingsmedium in tegenstroom in de platen stroomt, raakt het nooit het product en vermijdt zo aankoeken, bacteriële of geurverontreiniging, evenals emissies, stof en fijne deeltjes.

Verbeterde efficiëntie

Door te vertrouwen op geleiding in plaats van convectie (bijv. luchtkoeling) om stortgoederen te koelen, elimineert Solex-technologie het gebruik van energieverslindende koelmachines, ventilatoren en andere componenten, en vermindert daardoor het energieverbruik tot 90% in vergelijking met conventionele wervelbedden en roterende trommels.

Zo verbruikt een traditionele fluid-bed koeler tussen de vier en 5 kW.h/ton, terwijl de Solex warmtewisselaar 0,4 kW.h/ton verbruikt.

Ga voor meer voordelen naar de productpagina van Bulk by Solex.